کد خبر 178540
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۳

بدون شک قیمت‌گذاری آن دسته از کالاهایی که ارز مرجع دریافت می‌کنند باید همچنان در دست دولت باشد اما کالاهای گروه دوم و سوم که ارز مبادله‌ای و ارز آزاد دریافت می‌کنند چرا باید نرخ کالای خود را از دولت بگیرند؟

به گزارش مشرق، بحث آزادسازی قیمت‌ها در حالی این روزها از زبان مسئولان شنیده می‌شود که ما نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از مدت‌ها پیش بر این موضوع تاکید داشته و بارها ضرورت آزادسازی را عنوان کرده‌ بودیم.

این موضوع مورد تاکید قرار گرفته بود که حتی قبل از خصوصی‌سازی اقتصاد باید به سمت آزادسازی قیمت‌ها برویم. چون تا زمانی که مسئول یک واحد اقتصادی نتواند قیمت‌های تولیدی را خودش تعیین کند و نحوه قیمتگذاری از سوی نهادهای دولتی تعیین شود خصوصی‌سازی هم محقق نمی‌شود و ما شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی نخواهیم بود.

اکنون هم رکوردهای اقتصادی واحدهای صنعتی ما رکوردهای امیدوارکننده‌ای نیست. در این شرایط کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی از یک طرف و مخالفت‌های دولتی جهت تعیین قیمت‌ها به صورت آزادانه از طرف دیگر می‌تواند به ضرر بخش تولید کشور باشد و واحدهای بیشتری را به عرصه تعطیلی بکشاند. نوسانات نرخ ارز که باعث افزایش قیمت‌ها به صورت کاملا جهشی و یکباره شد نشان داد که توصیه‌ها و نگرانی ما از بابت ضرورت آزادسازی قیمت‌ها کاملا به جا بوده است.

لازم بود که از گذشته تعیین قیمت‌ها به واحدهای تولیدی واگذار می‌شد اما اتخاذ چنین تصمیم دیرهنگامی باز هم بهتر از عدم اجرای آن است و ما از این موضوع و گروه‌بندی کالایی استقبال می‌کنیم.

بدون شک قیمت‌گذاری آن دسته از کالاهایی که ارز مرجع دریافت می‌کنند باید همچنان در دست دولت باشد اما کالاهای گروه دوم و سوم که ارز مبادله‌ای و ارز آزاد دریافت می‌کنند چرا باید نرخ کالای خود را از دولت بگیرند؟

زمانی که دولت تسهیلات و منابعی را در اختیار این واحدها قرار نمی‌دهد چرا باید قیمت‌گذاری را بر عهده داشته باشد. البته باید توجه کرد که قیمت ارز مبادله‌ای و ارز بازار آزاد هم بسیار کم است و لازم است قیمت‌گذاری این دو گروه کالایی آزاد شود. اما نباید فراموش کرد که آزادسازی قیمت‌ها همواره به معنای افزایش قیمت‌ها نیست. بلکه ممکن است در مواردی حتی این آزادسازی به کاهش قیمت‌ها و به نفع مصرف‌کنندگان باشد.

چون واحدهای تولیدی خواهان عرضه و فروش محصولات خود هستند اما چنانچه در این شرایط رکود بازار، تولیدکننده‌ای قیمت کالای خود را افزایش دهد مسلما مصرف‌کننده تمایلی برای خرید کالا از خود نشان نمی‌دهد و این باعث بروز مشکل در بازار می‌شود. مگر در زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها مقداری افزایش هزینه‌ها را تحمل نکردیم؟

در این موضوع هم ممکن است در آغاز کار قیمت‌ها تا حدودی که گمان نکنم بیش از 5 درصد باشد، افزایش پیدا کند اما بازار در نهایت تعادل خود را باز می‌یابد و مصرف‌کننده نهایتا به سمت کالایی جذب می‌شود که کیفیت مطلوب و قیمت کمتری دارد. مصرف‌کنندگان هر کالایی حق انتخاب و تصمیم‌گیری دارند و می‌توانند با بررسی بازار بهترین انتخاب را داشته باشند.

بر این اساس من معتقدم در نهایت قیمت‌ها به حالت تعادل باز می‌گردد و این آزادسازی به نفع مصرف‌کننده است.منبع: روزنامه آرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    0 0
    چرت محض نوشته این آرمان کو دوزار سواد!؟ چرا؟ چون: تا وقتی بازار پول، سرمایه، بازار تولید و بازار توزیع و بازار مصرف، ارز، بازار نیروی انسانی و کلیه نظامات عرضه و تقاضایی به مرزهای کشور محدود شود (که گریزی از آن نیست چراکه نمی خواهیم تابع سلطه باشیم) تعدلی در کار نیست پس باید دولت یا مرجعی بی طرف قیمت گذاری کند.
  • ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    0 0
    "گمان نکنم بیش از 5 درصد باشد، افزایش پیدا کند اما بازار در نهایت تعادل خود را باز می‌یابد " به نظر باید کسانی که اینگونه تحلیل ها را می کنند باید تضمین هایی بدهند تا اگر در زمان اجرا ابن نتایج حاصل نشد یک دفعه قایم نشوند - مثلا اگر اینگونه نشد باید تمام مال و خانه و ... خودشان را واگذار کنند - یا پست و ... و همچنین به عنوان یک کارشناس بی سواد به مردم معرفی شوند
  • رضا ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
    0 0
    ممنون تحلیل خوبی بود.یاد تابستان و آب دوغ خیار افتادیم.خدا حفظت کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس